Przepis na budyń

CBD: 15-20 gram – 20-25 gram – 25-35+ gram

ZWYKŁE: 0,1-0,2 gram – 0,2-0,3 gram – 0,3-0,5+ gram

Budyń można wykonać zarówno z suszu konopi przemysłowej jak i indyjskiej.

PONIŻSZY TEKST MA CHARAKTER INFORMACYJNY, NIE MA NIKOGO NA CELU NAMAWIAĆ DO SPOŻYWANIA SUBSTANCJI PSYCHOAKTYWNYCH.

TEKST SKIEROWANY DO OSÓB KTÓRE POSIADAJĄ ZEZWOLENIE NA PRZETWARZANIE KONOPI WŁÓKNISTYCH LUB MIESZKAJĄ W KRAJU GDZIE DOZWOLONE JEST PRZETWARZANIE KONOPI INDYJSKICH.

CZAS WYKONANIA: 1h 30m

CENA CAŁKOWITA(ZE SKŁADNIKAMI): 5-25 zł

SKŁADNIKI:

  • 500 ml mleka UHT 3,2% tłuszczu
  • Susz zdekarboksylowany lub nie, 20 gram suszu CBD lub 0,5-2 gram zwykłego suszu
  • Budyń z paczki lub 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 3 żółtka

PRZYGOTOWAĆ: Kuchenka, garnek, jakaś miska, sitko, opcjonalnie lejek.

Przepis powinien być skuteczny przy użyciu każdego materiału konopi przemysłowej, należy się upewnić że nasz susz jest przeznaczony do spożycia np. na herbatę i dobrze jakby miał certyfikat ekologicznej uprawy, poniżej przetestowane sprawdzone 2 strony, z suszem zdekarboksylowanym(krócej trzeba gotować, szybciej się robi) lub surowym(bardzo tani):

Krok 1: Zważ materiał, każda waga kuchenna powinna poradzić sobie ze swoją dokładnością by podać dobry wynik, jeśli nie masz wagi możesz to zrobić odpowiednią proporcją w stosunku do zamówionego opakowania.

Krok 2: Wygotuj materiał w wodzie, pół litra na 20 gram suszu wystarczy, gotujemy aby pozbyć się gorzkiego smaku, należy to robić przez około 5 minut od momentu wrzenia, następnie wodę wylewamy do zlewu(lub pijemy jak ktoś lubi mocną herbatę konopną) a susz wrzucamy z powrotem do garnka, operacje powtarzamy dwukrotnie.

Krok 3: Zalej susz mlekiem, 500 ml mleka(szklanka) na 20 gram suszu, można dolać trochę wody by zakryć cały susz, ona i tak się wygotuje, następnie doprowadzamy mleko do wrzenia.

Krok 4: Ustawiamy na mały ogień i wkładamy łyżkę lub zasłaniamy garnek, tak żeby mleko nie wykipiało ani się nie przypaliło, można posmarować np. krawędzie garnka masłem, generalnie jak dobrze ustawimy ogień to gotujemy 1h 10 min i jakoś 3-4 razy musimy podejść dolać wody lub przemieszać. Jeżeli używamy suszu już zdekarboksylowanego powinniśmy gotować maksymalnie 30 minut.

Krok 5: Gdy minie godzina odsączamy sitkiem susz, otrzymane mleko odstawiamy i susz gotujemy w małej ilości wody, następnie dolewamy ją do mleka ponownie odsączając susz, potem możemy go wyrzucić lub spłukać w ubikacji.

Z otrzymanego w ten sposób mleka możemy wykonać budyń z paczki według zaleceń na opakowaniu, lub użyć go do zrobienia domowego budyniu, przepis poniżej.

Budyń domowy z konopnego mleka:

  • Krok 1: W garnku umieść mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier wanilinowy i żółtka a następnie wymieszaj. Dodawaj stopniowo mleko konopne cały czas mieszając.
  • Krok 2: Postaw na ogniu, mieszaj aż powstanie gładka masa, na koniec jeszcze raz zagotuj, uwaga trzeba pilnować żeby nie powstały grudki.

Otrzymany produkt ma zawartość od 0.6 do 1 mg thc i 20-30 mg cbd na każdy użyty gram suszu konopi przemysłowej lub 100-150 mg thc na każdy użyty gram konopi indyjskiej.

Taki budyń można przechowywać około 4 dni w lodówce, pamiętajcie że otrzymany przetwór przeznaczony jest dla pełnoletnich mieszkających w krajach gdzie konopie i ich przetwarzanie jest legalne. Otrzymany przetwór z suszu CBD powinniśmy podzielić na 40-80 dawek.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s